8. srpna 2007

americke postrehy

tak jsme prekrocili hranici dvou mesic v Americe! Toto leti! sotva jsme se tu zabydleli a uz musime vymyslet cestu domu. Koncime s praci nejpozdeji 31. srpna. Cestujeme na Niagarske vodopady a pak budeme dale cestovat do Chicaga a dale na zapad. Tam mame par konkretnich tipu, ale nic jisteho, uvidime, jak na tom budeme s casem. Kazdopadne odletame ze San Franciska, zatim otazka kdy.

k nadpisu; za dobu, co jsme tu, jsem nasbirala spoustu postrehu a odlisnosti od nasi zeme. Uz nekolikrat jsem se o ne chtela podelit, ale nikdy nebyl cas. Dnes to napravim! takze, pripravit, pozor, hip hap hop, nebo jak to bylo :D

-prvni postreh byl rozbite chodniky, v takovem stavu, ze je bezpecnejsi chodit po silnici :) zejmena v noci, neb tady neni poulicni osvetleni, nebo je, ale lampa je jen na zacatku a na konci ulice :) nebo kdyz behate, jako ja v poslednim tydnu....;)


-lidi chodi pesky jen z auta na plaz, vsude jezdi autem.


- vsechno na jedno pouziti, vubec na nicem nesetri, popelnice je tu na jeden den!!!

- veverky se tu prohaneji po ulici, myval nam chodi kolem chalupy kazdou noc :) svetlusky tu litaji...takovy maly zverinec :) taky u jezera jsou divoky kacky!

- amici jsou znami jejich dotazem jak se mas, misto pozdravu. Neocekavaji zadnou jinou odpoved ze dobre nebo velmi dobre, byt to neni pravda. Je to vlastne nezajima, je to jen fraze. Ale zase je to dobry zpusob jak zacit rozhovor :) me osobne se vic libi Whats up, to pouzivaji mladi lidi, belhopri (nevim, jak se to pise, proste poskoci, co nosi kufry hostum) a me se to mooooc libi :)

-taky si vsichni rikaji "sweety, honey a podobne " taky to neni spatny....rika mi tak i Mary, jedna z mojich vedoucich. Je to docela fajn :) asi by to bylo jine, od staryho hnusnyho chlapa ze...


- dnes sem mela klasicke dioptricke bryle, ne cocky...sla jsem do obchodu, pobyla asi 20 minut v perfektne klimatizovanem prostredi, vyjdu ven, a co se nestane??! no normalne se mi zamlzily!!!


-nejstou tu hory :( ani pole ani nic normalniho jako u nas nevidet. Nevime, co je zrovna za sezonni ovoce, vsechno tu je od prijezdu, vsechna zelenina i ovoce chutna hrozne :(


-amici zkombinuji vsechno! cpou hranolky do hamburgeru,


- neotevrete si dvere s plnyma nebo mokryma rukama, maji tu takove ty kulate kliky, uplne hrozny!!!


- studena voda z kohoutku je tepla


- vsechno prodavaji ve velkem! jeden nanuk na cestu z obchodu, neexistuje!


- piti na verejnosti je i pivo popijene na zahradce...tak jsme to maskovali a fikane prelili do kelimku od cocacoly :) pro labuzniky alkoholiky....jsou tu specialni obchody na alko, liquer store, kde je jen alkohol, ale to jste nevideli, musim to vyfotit!! bez pasu a 21 let se tam nesmi ani vkrocit. Stejne jako do hospody po 10te vecer, mene nez 21, bez pasu, nesmi se.



- vsechno jidlo je low fat, vsichni piji light colu a nektere extremni pripady i bez kofeinu ( o zdejsim kafi sem napsala uz dost, vsichni vite, ze stoji za to...)

- pak je tu jedna zajimavost s americkym zachodem :) kluci se porad nemaji k tomu to zarizeni popsat, no onoo to moc dobre ani nejde :)) proste trosku jiny principo nez u nas....byt ditetem, bojim se splachovat, ze me to odplavi :D

- fen, ktery jsem si privezla spolu s redukci...no ani neskrtl..zdejsi napeti proste nestaci :(

- pro amiky je jakakoli silena zvdalenost "kousek " .....


no zatim sem asi vycerpala...mozna casem prihodim dalsi :)
jsem docela unavena, dnes sem odoledne totiz nic nedelala a ono to fakt unavuje vic, nez prace !!!!

zdravim vsechny, celou rodinu, vsechny domu do olmiku i do brna! mejte se!
eva



a trosku se snazte s nama komunikovat prostrednictvim komentaru, vime, ze je to trosku slozitejsi dopracovat se k jejich vlozeni, ale at vime, ze ten blog nekdo cte....jinak to nema cenu ze :)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

No me jednou zaskocila odpoved na otazku "whats up" - "the sky" od amika :) no chvili me to trvalo nez me to doslo :D

Jana řekl(a)...

Packo.Jasi na blogu ctu vsechny vase postrehy.
Nepsala jsem komentare
protoze jsem nevedela jak.Pokud se to tentokrat povede,budu uz na postrehy na blogu
reagovat.Kluci se ted
odmlceli anic nepisi.Ja
na vase prispevky na blogu netrpelive cekam.

packa řekl(a)...

dekuju za komentare :)
hned mam naladu neco psat :)