28. června 2007

ŤUK ŤUK...HAUSKIIIIIIPIIING

Zatím to vypadalo, že si tu pořád jen jezdíme na výlety, chodíme na pláž, případně si z tabule opisujeme další a další Brendina pravidla, abychom se je ve svých volných chvílích mohli učit z paměti. Většinu času ale ztrávíme v PRÁCI. Pokusím se popsat, jak to tak vypadá, když pečliví čechové dobývají ameriku pěkně odspodu...až kamsi nahoru na sochu svobodu (to snad přijde:-)

Takže máme tři druhy pokojů - pokoje, kde je vše uklizeno a i když tam nepřijde host, tak je potřeba utřít prach, případně když je hodně času, tak udělat generální úklid (vysmíčit všechny možné rohy).
Dalším druhem je "Stay over" - lidi v těchto pokojích zůstávají více dní a každý den jim musíme ustlat, vyměnit povlečení na polštářích, vyčistit celou koupelnu a umyvadlo a doplnit vypotřebované polštáře. Pak vyluxovat a nakonec nastříkat vůni. V nejlepším případě to udělat tak rychle, abysme se nepotkali s hosty.

Posledním druhem je "Check out", to znamená, že se lidi odhlašují z pokoje a na nás je nejprve zkontrolovat výše tipsů (dýžka), které nám tam nechali a následně celý úklid pokoje. Tyto pokoje jsou pro nás asi nejdůležitější, protože když není žádná práce (což se posledí dobou stává celkem často, tak se v nich zašíváme :)
Koupelna : Nejdřív je potřeba ji pořádně vyčistit - nastříkáme všude na sprchový kout americké savo a s gumovýma rukavicema začneme čistit. Poté savo spláchneme a vyřazeným ručníkem (tzv Ragsem) vše vytřeme uplně dosucha. To samé uděláme se záchodem a s podlahou. Následně doplníme všechny ručníky (jedna osuška, 6 velkých ručníků, 5 středních ručníků, 5 malínkých na utření rukou). Třešničkou na dortu je zarovnání toaletního papíru, složení jeho konce a nalepení samolepky v podobě americké vlajky, nebo "smajlíku".
Postele : Musíme z nich sundat veškeré povlečení a pak na ně navlíknout elastické prostěradlo, na něj úhledně položit přesahující klasické prostěradlo, na něj hnědou deku, na něj opět klasické prostěradlo. V hlavě postele uděláme přehyb a pak všechny přesahující konce úhledně zastrčíme pod matraci. Nakonec na postel dáme přehoz, u hlavy ho zase přehneme do velikosti prvního přehybu a tam položíme převlečené poštáře, celé pak vrátíme zpět, takže vše vypadá jako na obrázku.
Umyvadlo : Tam děláme to samé, co se sprchovým koutem. Patří tam jeden střední ručník a jeden malinký. Dále musíme přidat kelímky na vodu a srovnat do mušličky věci na hygienu - mýdlo, odličovací ubrousky, šťouchátka do uší, šitíčko, koupací čepici, krém na ruce, jemné utěrky, žínku. Dál vyleštit zrcadlo a vyleštit zbylá zrcadla v pokoji.
Zbytek : Utřít prach, vyčistit ledničku, telefon, klimatizaci. Srovnat nábytek a doplnit jim bloček na psaní, tužku, a papírek na přání a stížnosti. Je třeba zkontrolovat, jestli je v šuplíku u postele bible (tuhle Packa říkala, že vedle v pokoji, který uklízela, asi Bibli moc nečetli:-). Pak je potřeba vyleštit okna na balkón a když je čas, tak vyčistit pořádně aj balkón. Zkontrolovat komoru, jestli tam jsou náhradní polštáře, deka, dva župany a dvě igelitové tašky. Použité věci dát do modrých pytlů (ručníky a povlečení zvlášť), vyluxovat, navonět a vše je hototvo.-)
Větší pokoj (se dvěma postelema) trvá při rychlém tempu 40 minut, při pomalém klidně aj tři hodiny a to do toho nepočítám oběd :-D

Mějte se krásně
Tom

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

tim americkym savem myslite BLEACH ? :))

Tom řekl(a)...

hehe, jasne ze jo - uz jsem si odbarvil jedno nove tricko a Kadel kalhoty.

Lukysek řekl(a)...

jo tak to vitejte v klubu, ja si zasvinil moje oblibeny kratasy,kua a nejak se me cim dal vic belaji moje sedy tezky boticky :D