19. července 2007

spina a svetla Philadelphie

Dalsi day off jsme stravili na cestach:)
vydali jsme se do Phil. Jako kazdy muj day off zacal vcerejsi den jak jinak nez destem :)
Kluci uz psali o pujcovani auta, ja k tomu muzu dodat jedine "waaau,to byla ale kara" :) opravdu vonela novotou, moc pekne se nam jelo, i Tom jako ridic prosel, razeni mu slo jedna basen ;)

po ceste jsme se zastavili na skok k Honzovi a Zuzce, lidi z Olmiku, Honza primo topolanak:) bydli na predmesti Phil, v moc peknem mestecku i domecku :) maji velkou kocku a malou dcerku Barunku, z obou jsme byly s Jankou unesene :)
zastavka se protahla na par hodin, mluvili jsme pate pres devate, od jejich ziti v usa, planu do budoucna, proste vsechno. Ukazali nam alba s fotkami - procestovali cely zapad! myslim, ze nejen ve me to rozfoukalo uhasinajici plaminek touhy procestovat zapad. Obrovska mesta, nadherne parky...to byste museli videt! no tlachali jsme dobre dve hodiny! Zatim se venku vyprselo, po prijezdu do centra mesta uz vubec nekaplo.

Prvni dojem z mesta bylo vedro a smrad. Na ulicich nebylo moc lidi, uz bylo odpoledne kolem 4te, jen sem tam cernoch. Prvni co jsme videli byli pekne malby na budovach, muzete je videt na fotkach. Fotky musim klukum pochvalit!!! Krasne, vazne! Ja jsem tentokrat nefotila, a asi to opravdu nevadi, protoze mame fotky od kadla, toma, standu, a jeste i janka fotila, takze 4x kazdy zaber myslim staci :)

Phila je mesto Independence, vsechno nese nazev Independ blabla. Videli jsme Zvon svobody, baracek ve kterem podepsali dekret, parkem jsme se prosli, ve fontane jsme si smocili spocene ruce. Nadruhe strane si v teze vode umyvalo dite nejake ovoce, dobrou chut...

kluci si dali vyhlaseny cheessteak, my s jankou jsme probehly par obchudku, vsechno pekne v klidu a pohodicce :)
pekne jsme se prosli po cinske ctvrti, italske a jine urcite taky :) baracky vypadaly jako anglicke, takove uzke ulicky s malymi domecky. Co je zajimave, vsude byly stromy. Nevime, jak tam mohly rust v tak stisnenych prostorach! vzduch taky nic moc kvalitka....
dosli jsme az k rece, to uz se blizila noc.Zpet k autu jsme sli podel reky, ve fotkach muzete videt krasne nasvicene mosty (a Tomase pred hotelem :))jak saskuje nad lampou )

v 1hodinu po pulnoci jsme si mohli vesele zpivat nezmokli jsme uz jsme tu :) byli jsme zpet doma, v PPB :)

pristi vylet mame v planu za 14dni, cilem nebude nic mensiho nez Washington DC!

zvladnete ty vedra co po celem svete panuji, opatrujte se, zadna zbytecna namaha, nesportujte stejne nezhubnete ;)

vase Eva

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

tak koukam ze jste se taky podivali do meho "domaciho" statu Pennsylvanie ;)