5. července 2007

kafe, cola, chipsy....so simple...

Packa :

ahoj koblizci i ti druzi :)

uz ani nevim, kdy jsem vam psala naposledy a co. Dostala sem se kterysi den na net u mych kamaradek a kolegynek z prace, avsak mejl ktery jsem vytvorila pravdepodobne neodesel, neb mi prislo par mejlu, ze vam chybi me zazitky a postrehy...toz jdu na to, mam co napravovat;)

na blogu kluci pisou, ze bydlim se slovenkama a hledaji marne second joby...je to pravda jen napul, se slovenkama bydlim, a kluci uz ve vetsine job nasli :) juchuchu! ted to ale vypada zase tak, ze ja mit moc penez na cestovani nebudu, protoze v jenkinsons mi dali 3dny offa a za 4dny toho moc nezarobim :( o praci at si kluci napisi sami, ja toho stejne moc zatim nevim.

Bydleni neni az tak levne, presneji receno, je dvojnasobne. Ale ani tak to neni zadna hruza, je to min nez je normalni a mame vazne luxus!

Jeden vecer, ani nevim, kdy to bylo, pardon, nejak mi to splyva :( jsme se sesli s klukama na valecnou poradu, co a jak bude, jak naplanujeme tedy cestu na zapad, prip. cestovani na vychode. U tetoto prilezitosti jsem mela varit prvni obed na druhy den - mela jsem pect kureci ctvrtky a brambory :) neb apartmanek je vybaven sporakem a troubou! (nadobi teda nemame, jen jeden kastrolek na vodu na kafe, ti amici sou uplne stolet za opicema nemaji vubec rychlovarky, nebo maji, ale jen v obchode a nebo v tom vari vodu na sunar pro bejby).
no a tak sem pekla. odhadovali na kolik farenhaitu to pect;) nakonec jsme se rozhodli pro 425 :) kuratka sem ocistila, nakorenila, nove brambory trosku oskrabala, moc to kuchynskym nozem neslo, ale coz, pridala sem cibuli a cesnek a vsechno nasypala do alobalove misy na jedno pouziti, takoveho velkeho jakoby pekace, ktery teda byl v kredenci.
no jen co se teplota v troube vysplhala na pozadovanou teplotu, spustil se ohromny alarm, nejaka lejdy nam zacala oznamovat, ze teda v byte hori. Moc starostliva byla, Kadel ji vypnul ale ona se jeste spolu s prisernym pipakem ozvala asi jeste 3x! toz jsme otevreli okna, dvere, pustili fen, udelali trosku pruvan a pak teda sklapla.
Kuratko bylo neodolatelne, pulku obeda jsme snedli hned na veceri, notne jsme k tomu popili - ja jsem mela chut na bile vinko, jamy jamy, kluci uz nevim, co pili, asi pivko. Nebo martini!? fakt nevim. Kazdopadne prisla Katka domu z roboty, s ni prisla ceska Lucka (ano, jeste tu je, ale nebyl cas se setkat:( ), no a tak jak jsme se sesli vsichni nad uzasnou manou a dobrym pitim, tak s domluvy seslo. Ale pekne jsme se zabavili, uz jsme vsichni potrebovali poradne vypnout, zasmat se a tak vsechno,...zacinali jsme toho mit plne zuby, ja prace, kluci spatne prace/neprace a hledani bydleni. Tohle bylo to prave. A vubec nevadi, ze jsem druhy den v praci mela trosku problem abych pri praci neuklizela sama po sobe :)

jinak jak vidite v predmetu, kafe, kola a chipsy, to tu je na dennim poradku. Takze pokud se vam zda, ze na blogu na fotkach vypadam opuchla, tak se vam to nezda.

co bych vam tak napsala, vcera jsme meli off, byl independence day, bylo pekne hnusne, takze jsme sly akorat s katkou se projit po tom nasem big city (posta, library close, dollar open=>jedina moznost "kultury" tak jsme nakoupily vyhodne blbosti ktere jsme nepotrebovaly a sly sme. Jsme v tom hodne podobne Tomovi, kteremu timto vrele diky za talire a sklenicky! jsou navic tak pekne, ze je tu budu nechavat jen s tezkym srdcem :( )
no, a odpo se stavil standa a tom na kafe, zmrzku, pak chipsy a colu, nakonec jsme s toho dostali hlad, tak jsme napsala list a vyslala standu na nakup. Kup : galon mleka, (co ke me chodi na kafe nejak rychle mizi), 2baliky brambor, 2coly, limetky a jeste neco, uz nevim, co bylo to posledni. Kazdopadne se vratil bez mlika:D ktere bylo na prvnim miste.... jedny brambory jsme dali hned pect, mezitim jsme snedli chipsy a popijeli colu a hrali inzenyrske pexeso s patem a matem - to je totiz hrozne slozite pexeso, bezesrandy!!!
po vydatne veceri jsme se vydali k holkam bulharkam -stefka a mirka, se jmenuji. Bydli na konci moji ulice - atlantic ave- uplne u more u Boardwallku. Holky byly jeste v praci tak jsme je sly najit tam a domluvit se na dnesni vylet kam jinam nez do Brig Plaza, shop centra. Holky dnes nakoupily fotaky, kluci mobily a ja jogurty. Moje spolubydlici se hrozne divily, rikaly mi ze cekaly, ze se dovalim s nejakyma novyma botickama jako minule, a ja sem je tak zklamala. Hoho, vy vlastne mozna ani nevite story nove botky za 20dolacu! No to jsme byli s Kadlem minuly tyden, v Brigu, ani nevim, proc, proste neco bylo treba....a tak jsme meli asi 15minut nez pojede bus, tak jsme vlezli do obchodu (bylo hrozne vedro!!!!a obchodaky jsou klimatizovane..) no a tam vam meli takovy slevy!!! boticky sem si koupila rovnou dvoje-jedny do prace, druhy do skoly, naaadherny, holcici s kytickama ! Kadel me podporil, jednak v prepoctu na nase jsou temer zadaco a druhak mi to obhajil tak, ze na ty dvoje botky musim vozit deticky jeden den na kolotocu. Tak je to jasny. S Kadlem radost nakupovat, ani mi nechybely holcici rady:D
akorat jsem si jedny botky obula jednou po praci, kdyz jsme sli do white house (tam bydlely holky a ja drive taky). Po dvou blocich me trosku bolely nozky, holt novy boty, ze...tak sem se na navsteve vyzula. a uz sem se neobula. Domu jsem sla hodinu s botkama v ruce. Ted denne natiram na paty zazracnou zelenou hojivoupastu od sasky a musim lepit naplasti od maminky, (Obema moc diky) a nosim jen zabky....ALe jihnak boticky jsou fakt hrozne krasny!!! :)

Ptate se me na americke jidlo, tak par informaci :
donuty a muffins, no comment...po dvanacte v noci jsou ve food townu dva za cenu jednoho, jeden stoji 0.5 dolace...no nemuzu tam chodit, to je jasny! akorat Tom me dava zabrat, kdyz se stavi , tak sebou dycky neco takovyho donese a kdo ma jako odolat, a taky kdyz sou cerstvy tak jsou tak moc dobry!! vcera jsme objevili mnam novy bananovy s orechama!

mleko- galon, 1/2galon, vyber z asi 30ti druhu low fat, fuj, neni to dobry, ja kupuju aspon 2% a to je taky jako voda, navic to ma takovou pachut, jakoby toho plastu, no nevim...cena je kolem3-4dolacu za galon, 1/2galon je kolem 2.5 dolaru..

brambory - to se podrzte, 13 velkych brambor, tak nevim, kolik to muze vazit, ale tak vypada to jak sacek co normalne byva u nas v tescu, stoji 4dolace.

kureci nohy stoji 0.99dolaru za libru, 6velkych noh bylo za 3.20, takze vidite, ze brambory jsou tu drazsi nez maso...

testoviny - bud 3baleni za 2dolary, nebo jedno za 0.5. zalezi na tom kde a jaka akce...v tom je to jako u nas, hodne tu hraji na slevy..

cola asi dolac a pul, chipsy jsou porad v nejake akci za dolar (pringels) nebo 2baliky Lays za 3dolary, nebo tak nejak...kluci chipsy a parky nakupuji dycky, a me to pak nuti jist!

pivo - 6 ks 0.33 l stoji kolem 7mi dolacu

vino - 2litry za 8dolaru

burakove maslo no to je ruzne, v shop rite maji velke baleni za 7dolaru, vazi asi kilo, mozna vic, kdyz je namichane s dzemem, 370g za 1.5dolaru. To chutna me :) zatim sem koupila jen jedno, ale uz dochazi, musim navstivit dollar store..

zmrzka je tu vyborna, to jsme koupili poprve se standou, velka piksla jak z americkyho filmu za 1.69 dolaru! Vybirali jsme podle toho, ceho bylo v regale nejmene a zvolili jsme opravdu dobrou strategii, jen se po ni zaprasilo :)

chleba -jak tu tomu nesmyslne rikaji- dolac v shop rite v brigu, 2dolary v PPB....njn, plazova prirazka...


Nejdulezitejsi info!!! prisli novi slovaci do hotelu :D je to prima, akorat maji jinak off, takze tam budeme spolu vidat jen o vikendu. Ted dosli sem do library, maji notasy a jde se prest o pripojit na net, jede jim i skype!!!!! takze sledujte pacinka alert online :)

doufam, ze vam zatim staci informace o jidle, priste napisu o lidech :)

mejte se krasne a ja jdu asi zmoknout, vypada to tu vselijak....a v behani v desti mam praxi a navic dest je tu teply :)

eva

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada. If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).