12. července 2007

packa bloguje!!!

ahoj koblizci :)

(jine osloveni ani neprichazi v uvahu, ze...)



tak se stalo, ze jsem se pred nekolika mesici rozhodla odcestovat na leto do cizi zeme, s cilem naucit se poradne anglicky. Rozhodovala jsem se mezi anglii a usa..USA nakonec vyhralo, a tak sem se shodou okolnosti ocitla v Point Pleasant Beach spolu s kamarady Tomem umelcem, Tomem Kadlem a Standou Stencym.

Vsechno uz vite s predeslych emailu a z prispevku kluku, tak nebudu zdrzovat, a napisu vam udalosti poslednich dni:)



tak, vedro, mucho karlor, humid, po bulharsku jeste neznam.
V praci v hotelu to docela jde, ikdyz jsem byla vyhostena na resort, baracky na plazi, tak to zvladam. Pokoje jsou klimatizovane a u more je porad vanek. Druha prace, v ride parku, ta je o neco horsi. Ikdyz je taky na pobrezi, je tam podstatne horsi vzduch, slunicko pekne pece. Mam trosku vypaleny obrys slunecnich bryli :) ale jsem na tom jeste dobre, neni to moc videt, nekteri coworkers maji bile kruhy kolem oci.



vcera jsme meli day off, vydali jsme se za kulturou! V blizkem meste Brick je velke shop centrum, kde je i multi kino, oni to tu nazyvaji movie theater. Kdyz mi manazer v rides rikal, ze kino v americe je spinave a hnusne, a ze to nestoji za to, tak sem si rikala, ze ma na mysli pohazeny popcorn apod, tak jak je tomu i u nas. Ejhle, predsali nic moc, a samotny sal, no zustali jsme ve dverich jak prikovani! zadne stupnovite sedacky, dvojsedacky a podobne veci! My jsme nemeli ani mistenku, proste si koupis listek a kde je volno, tam si sednes! Platno teda taky nic moc, normalni velikost, zvuk hruza! Aspon ze film byl dobry :) Byli jsme na Harry Potter Phoenix Order! To byl jeden z nasich americkych snu :) dalsim zustava precist si posledni dil v originale, jit na zapas Yankies, videt San Francisco a Niagary. Taky jeden dream byl nocni koupani, to se vcera klukum povedlo uskutecnit! Ja sem se jen divala, mam se rada, ocean je studeny ve dne, natoz pak ve 3 rano!

A jak se stalo, ze jsme byli ve 3 rano u more? Jednoduse, Kadel mel narozeniny a vcera jsme je slavili az do rana :) nakoupili jsme v dollar store vyzdobu, balonky a cepicky, koupili jsme cake, mnam! americky dorty jsou vazne moc dobry, ani nevite, ze neco jite! Skoda, ze to tu nepecou doma, vzala bych si recept:( no, dal jsme pekli cookies, ktere nam "dali" v praci, jako polotovar, proste testo, ze ktereho vytvarujes placku a upeces. Nase pekarske schopnosti jsou cim dal lepsi, prvni varka byla tvrda, druha uz byla lepsi, a kdyby jsme pekli treti, tak by to mozna bylo i k jidlu:) ne, delam si sradnu, bylo to dobre :)

Jako drink jsme meli mojito s jahodama! Limetky nam taky poskytli v praci :)
Jsme v garden state, zelenina by tu mela byt spickova a levna - toto tvrzeni pani Brendy je mylne. Jahody, jak jsme se vsichni shodli, chutnaji jako jahody u nas v lednu. ALe v drinku byly docela dobry :)

nemyslete si ale, ze delame nejake velke party, opijime se do nemoty a rozbijime veci! My jsme slusni a delame dobre jmeno nasi zemi! Joe, pan domaci, rikal, jak se mu libi nas styl zabavy, ze jsme hrozne fajn a tak vubec, hrozne nam porad lichoti:) on je taky cool a fajn;) mame nejake fotky, jen nemuzu najit kabel k fotaky, tak nekdy casem se pochlubim...

Taky se s Joem kterysi den bavila Katka, moje spolubydlici, o opalovani a o nahote malych deti na plazi. Tady totiz nemuzete chodit nahore bez a i male deti musi mit plavky. No Joe uz si asi bookuje letenku do Cech, neb to, ze se u nas chodi na plazi nahore bez ho hrozne uchvatilo a pry to musi videt :)



chcete videt "nasi" plaz? kliknete sem:

http://youtube.com/watch?v=w8N5qYy1LaE



jeste k fotce kterou sem poslala mejlem, z NY, ja a kluci na Times S. ...nebyt toho, ze me kamoska Martinka rekla, ze tam za nama stoji cernoch, tak ja to ani nevim:D dobra nahoda :) amici jsou pratelsti, nebo se tak aspon tvari...



http://youtube.com/watch?v=Ljd_nroeogE toto je video z jedne z drah v nasem ride parku. Je to jedna z 29ti, ktere tam jsou, a jedna z 6ti tusim, mozna uz i vic, ktere ovladam a jsem certifikovana na jejich obsluhu. Taky je to jedina, kterou opravdu nesnasim, kdyz si vsimnete, co tam slecna vzadu dela s tou karou, jak ji porad postuchuje, tak to je taky moje prace. Je to strasne spatny, jednak decka sou blby az na huru, neumi slapat na pedal a tocit volantem, a jednak porad poslouchat rodice jak porvavaji, at toci volantem je taky na bednu. Nastesti se nas manazer na drahy tohoto tipu posila minimalne 2, a maximalne na 2 hodiny.

jeste jsme s kadlem nasli na youtube.com jedno video, http://youtube.com/watch?v=z5lkK6i6pXE

to je mala ride, to byla uplne prvni,kterou jsem se naucila, a mam ji docela rada. Hlavne po devate vecer, kdy spratci jdou do postele a ja muzu pokecat s ostatnima ride operatorama.

Dnes mame off, meli jsme krasnou spolecnou snidani, hamburgera na grilu a volske oko se slaninkou, umelec a standa varili zatim co ja jsem uklizela po party a kadel mel povinnost sledovat yankees :D baseball je docela nuda, jsme se shodli, ale stejne na zapas nazivo zajdeme!

Pristi tyden ve stredu bychom si chteli pujcit auto a zajet na vylet doPhill, uvidime, jak to dopadne, snad dobre:)

je na case se zvednout a jit koupit kratasy s kadlem a pak na plaz! uz se chystame cele odpoledne ale nejak ne a ne se zvednout...uz sem nestihla jit do banky, tak ted az v pondeli, nebot cely vikedn delam... taky nebudte prekvapeni, kdyz zitra bude kadel psat, ze nema v cem chodit:D ze nema porad kratasy...je dost mozny, ze se zvedneme tak maximalne k lednici, dame si jahodu co zbyla a dort, co zbyl a budeme relaxovat :)

ahoj vase czech donuts girl eva

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Paci, zase je to moc super a taky je skvele, ze jste vystavili ten vzkaz od mamky :-) Jinak male opraveni horko spanelsky je calor (kalor) a pro doplneni bulharstiny je to gorešto, nebo taky mnogo gorešto (to je jako hodne vedro :-) Pac a pusu vam vsem. Ode dneska je tu v Brne taky mucho calor, ale jen do uterka. Pak to ma klesnout o 10C. Takze neco ve stylu P.P.B. jaxi psala, nestabili... :-D papa