7. září 2007

od toho, jak mi vlaly vlasy, k bananovym listum

Tak je to tady!
mame pred sebou posledni den v Point Pleasant Beach! Budeme balit a balit a balit, protoze jsme na tom vsichni uplne stejne jako pred odletem sem, tj, kufr prazdny a veci po celem baraku :) stejne si myslim, ze to neni tim, ze bysme nemeli cas se balit v prubehu, nam se proste a jednoduse nechtelo! ono toho bylo i tak v poslednich dnech dost, co nam rikalo, ze odjizdime...jeste abysme to dotahovali do konce sbalenym kufrem :)


moje posledni dny byly jine, nez kluku. Od soboty, co odjela Petka, jsem pracovala v ride parku od 11.30. Vratilo se slunne pocasi, krasne babi leto tu je, takze jsme si opalila nohy a ruce presne tak, jako vsichni ride operatori (od kotniku do pulky stehen a ruce kousek nad lokty, moc dobry...jo, a slunecni bryle taky mam :) ) protoze v pondeli tu oficialne skoncila sezona, od utery bylo v parku vic lidi v zelenych trickach, nez zakazniku :) byl to moc fajn time, manazeri neprehaneli, posilali vsechny na oblibene drahy, davali nam bathroombreak (curipauza) v pravidelnych intervalech, proste vladla pohoda :) meli jsme dostatek casu udelat par fotek, vymenit si mejlove adresy atak podobne. Zjistili jsme s deckama z polska, ze opravdu, kdyz mluvime svym rodnym jazykem, tak si v pohode rozumime. Skoda, ze jsme na to neprisli o par tydnu driv, mohli jsme bulhary vytacet dyl :( nevadi, i tak to bylo prima!

vcera tam byl muj last day. Bylo opravdu malo lidi, i na nejvic oblibene draze se cekalo na deti 30 minut. A tak kdyz uz mi tam nejake ditko doslo, a videla sem, ze si to opravdu uziva, tak sem ho nechala vozit dvakrat :) delalo to radost nam vsem :)
Nevim, ci shoda okolnosti, nahoda, nebo schvalne?! ale posledni listky jsem roztrhla na te draze, kde jsem zacinala...
dost sentimentu; jak psal Tom, musim vam rict, ze sem se svezla v corvete z roku 82, cerveneeee, bez strechy, po americke silnici! American dream, no ne? ;) corveta je Joeova, ma ji parkovanou a prikrytou pred nasim apartmanem, a za dobu, co jsme tu, ji projel jen jednou. No a bylo to tusim ve stredu, kdy jsme se sesli, abychom vyridili byznys (abych mu zaplatila posledni cast renty). Tak tak sedime, povidame o tom, jak tu bylo, co nas ceka na zapade, kdy prijede co ceske republiky na pivo :) nejak dosla rec na corvetku, a jeste tyz vecer jsme jeli :) Joe sundal strechu, protoze jsem mu rikala, ze chci, aby mi vlaly vlasy jako v americkem filmu :) toz...cekala sem, ze budou vlat stejnym smerem, vsechny dozadu...vlaly kazdy vlas jinam, ale vzdycky pres oblicej :D bylo to proste bozi!

vcerejsek byl ve znameni jidla :)
rano me vzali oba pani domaci na americkou snidani, protoze vi, ze mi zdejsi strava chutna. Jeli jsme do 10minut vzdaleneho mestecka, do dineru, kde maji vyber z 200 druhu omelet, vajicek, palacinek, no proste raj!!!! ja sem chtela zkusit od kazdeho neco, takze to dopadlo tak, ze jsem mela pred sebou 2 volska oka, hromadu slaniny, nejakou specialitu z brambor, opeceny chleba, a 3 boruvkove superobrovske palacinky! Jo, a lahvicku sirupu na ty palacinky. Moje snidane tak zabrala skoro cely stul :) byla to opravdu delikatesa!!! mnam! ale nebojte, nesnedla sem to vsechno;) jsem prece dama ;-)
mam ale dalsi zazitek s americkym jidlem, jeste bohatsi o to, ze Joe svoje palacinky polil sirupem, ukojil si kousek klobasy a jedl ji dohromady s tema palacinkama a sirupem. Na to sem teda nemela odvahu..:(
na veceri nas uz cele prazdniny zvala Sheny a jeji maminka Mary. Vcera to konecne vyslo, ikdyz s klasickym guatemalskym dvouhodinouvym zpozdenim :) v 10 vecer jsme se s bulharama sesli u Mary doma nad korenenymi kousky masa zabalenymi v testicku a bananovem listu. Jejich tradicni vanocni jidlo nam vsem chutnalo, akorat si troufam rict, ale to az ted, a doufam, ze se sheny a mary nikdy nenauci tak cesky, aby si tohle prelozily :) snesla bych na tom kecup :D Byl to krasny vecer, vladla pohodova pratelska atmosfera, ktera nas provazela cele leto.

Potkala jsem tu lidi z Ruska, Ukrajiny, Bulharska, Srbska, Turecka, Polska, Slovenska, cernocha z Ghany, rodinu z Guatemaly, mexicany. Vim, ze vetsninu lidi, co jsem tu potkala, uz v zivote neuvidim. Vim, ze na nektere urcite zapomenu a oni zapomenou na me. Pochybuju, ze si napriklad Atanas, nejlepsi manazer na svete, vzpomene, ze mel nekdy v parku holku z cech. Ale ja nikdy nezapomenu na 3 mesice prozite na pobrezi Atlatnickeho oceanu, na plazi s bilym piskem :-) mozna casem zapomenu, jak me ve spanku chytaly krece do nohou a jak mi pot stekal po celem tele. Ikdyz se sem jeste mozna vratim, jak jsme si s Petkou rekly, za 20 let urcite na dovcu :) uz to nebude takove, jake to bylo ted. Prece jen, tohle bylo moje FIRST TIME IN AMERICA ;)

Vite, co je nejlepsi?! ze to kdyz neco konci, neco zacina :) pro nas Amerika jeste zdaleka nekonci, mame pred sebou jeste 19 dni, devatenact dni, 19 dni na cestach!!! to bude dobrodruzstvi! moc se tesim!!! jdu balit :)

tak cau, naposledy z adresy 318 Atlantic Ave, Point Pleasant Beach.

Žádné komentáře: